Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Facebook va avea un Consiliu de supraveghere pana la sfârşitul anului acesta

„Facebook nu are un consiliu de supraveghere”, spune Bernie Hogan, cercetător la Oxford Internet Institute. „Singurul vot care contează cu adevărat este cel al acţionarului majoritar, Mark Zuckerberg”, a completat acesta.

Facebook a publicat documente despre acest consiliu de supervizare a conţinutului (Oversight Board) şi speră ca până la finele anului să fie stabilită componenţa de început a acestui comitet, notează sursa citată.

În cadrul consiliului, se vor lua decizii despre ce tip de conţinut este permis pe Facebook şi pe serviciile companiei.

Această “Curte Supremă” va avea, în final, 40 de membri din toată lumea, însă la început componenţa va fi redusă la 11 angajaţi şi va fi plătită în avans, prin intermediul unui cont finanţat de Facebook.

”Deciziile board-ului vor fi definitive, chiar dacă eu sau altcineva de la Facebook nu suntem de acord”, a susţinut fondatorul companiei, Mark Zuckerberg.

Facebook îşi multiplică iniţiativele prin care încearcă să recâştige încrederea utilizatorilor după ce o serie de scandaluri i-au afectat imaginea, scandaluri legate de gestionarea conţinutului care incită la ură, dar şi de modul în care s-au răspândit dezinformările.

 

Sursa: mediafax.ro

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.