Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Facebook va crea un asistent de voce digital bazat pe AI

Facebook a confirmat un raport care arată că în prezent compania lucrează lucrează la un asistent de voce digital bazat pe inteligența artificială.

Știrea, raportată inițial de CNBC, indică faptul că Facebook nu renunță la o viziune pe care a a avut-o inițial , cu ani în urmă, când a început să dezvolte un asistent AI pentru platforma sa Messenger, numit M. Totuși, de data aceasta, Facebook a declarat că se concentrează mai puțin pe mesagerie și mai mult pe platforme în care interacțiunea hands-free, prin controlul vocii și un potențial control al gesturilor, este de o importanță capitală. „Lucrăm să dezvoltăm tehnologii de asistență vocală și AI care pot funcționa în întreaga familie de produse AR / VR, inclusiv Portal, Oculus și produse viitoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook ca urmare a raportului inițial. Asta înseamnă că Facebook nu va prezența produsul sau ca un concurent pentru Alexa sau pentru alte platforme similare, ci mai degrabă ca fiind o caracteristică exclusivă pentru gama dispozitivelor hardware promovate de companie.

Echipa de lucru a produsului își desfășoară activitatea în Redmond, Washington, sub îndrumarea lui Ira Snyder, director general la Facebook Reality Labs . Proiectul este în lucru de la începutul lui 2018, cu puțin timp înainte ca Facebook să anunțe că a închis serviciul de asistență personală M. Facebook a încercat, de asemenea, să construiască o rețea robustă de bots care să suporte AI prin intermediul funcțiilor de chat și chat-uri automate, al alertelor de știri și chiar al jocurilor mobile.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT