Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Facebook închide conturile unor reprezentanți ai extremei drepte

Facebook Inc. a declarat că închide conturile unor figuri controversate, printre care Alex Jones, Milo Yiannopoulos și Laura Loomer, pentru încălcarea politicilor social-media cu privire la discursurile ce incită la ură și la promovarea violenței. Compania îi blochează, de asemenea, pe liderul religios Louis Farrakhan, care este cunoscut pentru opiniile sale antisemite, pe Paul Nehlen și pe teoreticianul conspirației Paul Joseph Watson. Conturile acestor persoane vor fi interzise atât pe Instragram cât și pe Facebook.

„Întotdeauna am interzis persoanele sau organizațiile care promovează sau se angajează în violență și ură, indiferent de ideologie”, a declarat un reprezentant Facebook. „Procesul de evaluare a potențialelor încălcări este unul vast și ne-a condus la decizia de azi de a închide aceste conturi”.

Jones, care promovează teoriile conspirației prin intermediul site-ului său media InfoWars și care a afirmat frecvent că împușcăturile de la școala Sandy Hook au fost un fake, a fost temporar suspendat de pe Facebook anul trecut. Pagina oficială a fanilor a fost, de asemenea, interzisă anterior, dar lui Jones i-a fost permis să aibă un cont personal. Acum i-a fost interzis accesul și pe contul personal de pe Facebook . Facebook a interzis de asemenea toate paginile fanilor dedicate poveștilor și clipurilor video ale InfoWars. Acum, compania va elimina toate paginile fanilor care promovează InfoWars, chiar dacă nu au nicio legătură formală cu site-ul sau angajații săi.

Facebook nu a oferit detalii cu privire la ceea ce a dus la interzicerea acestor conturi, deși un purtător de cuvânt a spus că Jones, Yiannopoulos și Loomer l-au promovat recent pe Gavin McInnes, fondatorul grupului de extremă dreaptă Proud Boys, pe care Facebook l-a interzis în octombrie.

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT