Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Edi Duluman, CEO Flexbox: Înființarea unui business nu depinde de cumulul de clienți, ci de oameni care să-ți împărtășească viziunea, alături de care să te poți înhăma la drum

Cine este Edi Duluman?

Sunt un tip ambițios, autodidact, pasionat de IT și călătorii, cu rădăcini modeste, în vârstă de 26 de ani. După 4 ani în Norvegia, petrecuți că angajat în același domeniu, am decis să mă întorc în țară și să încep pe cont propriu, ceea ce deja își avea bazele puse în freelancing.
Am pătruns în ale programării, la vârstă de 14 ani, puțin după ce părinții au depus efortul achiziționării unui PC.
Ca orice tânăr, am petrecut mult timp jucând același joc, după care contul mi-a fost blocat de catre unul din moderatori. Așa că, am luat decizia de a-mi crea propria versiune de joc, neavând niciun soi de cunoștințe în ale programării la momentul respectiv.
După un an și câteva zeci de nopți nedormite, am dat drumul primului joc online (browser-based), iar de atunci și până acum, am avut parte un amalgam de experiențe, realizări, printre care și câteva eșecuri, fără de care nu aș mai fi ajuns astăzi și aici.

Esti CEO-ul Flexbox de aproape 2 ani. Cum au fost începuturile tale ca antreprenor și ce te-a determinat să îți începi propriul business?

Având ocazia să lucrez atât cu corporații mari cât și cu firme mici, am realizat trei lucruri cu referire la propria-mi persoană, care au contribuit la această decizie.
Primul este faptul că îmi doresc ca părerea mea să conteze. Lucru care lipsește atunci când ai calitatea de angajat, având în vedere lipsa contactului direct cu clientul și inabilitatea de a-ți susține un punct de vedere direct către acesta.
Al doilea, este faptul că nu sunt compatibil cu un program fix. Iar cum independența reprezintă lipsa obligativității față de o terță parte căreia să îi dau explicații și randament la cerere, asta am ales să fiu, independent.
Ultimul, precum și factorul decisiv în această tranziție, este faptul că majoritatea firmelor din IT (cel puțin din partea de software development), preferă cantitatea în defavorul calității.

Ce este Flexbox? Ce aduceți nou în zona companiilor de IT?

Având în vedere că în IT avem parte de o infuzie constantă de oameni noi, care, deși devotați, pălesc în față soluțiilor calitative, FLEXBOX își propune să furnizeze calitate la prețuri reale.
E ca atunci când te duci într-un magazin căutând ceva calitativ și ajungi să plătești extra pentru brand. Noi eliminăm acea taxă.

Sunteți de aproape 2 ani pe piață. Care este situația actuală a proiectului și ce planuri aveți pentru viitor?

Deși momentan nu plănuim lansarea niciunui produs pe piață, într-acolo ne îndreptăm cu toții, spre venituri pasive. Între timp, continuăm să lucrăm și să ne mulțumim clienții care ne-au acordat încrederea cu ani în urmă, încă din perioada în care făceam freelancing concomitent cu serviciul zilnic.

Care e viziunea ta asupra mediului de business din România?

Jucătorii vechi în business-ul românesc au început să observe impactul IT-ului în toate nișele. 
Prin prisma acestui lucru, tinerii care au plecat, ca și mine de atfel, se întorc în țară, iar cei care plănuiau să plece, preferă să rămână. 
Schimbarea vine și la noi, încet, dar sigur, fiind accelerată de proiectele cu fonduri nerambursabile și de influxul de multinaționale care caută outsourcing-ul românesc.
Ca și perspectivă de viitor, cred că nicăieri nu este mai bine decât acasă, așadar, alături de statistică celor de la ANIS și de drive-ul tinerilor români, sunt încrezător că de acum încolo, business-ul românesc, va avea numai de câștigat.

Din experiența acumulată, ce sfaturi ai avea pentru tinerii antreprenori români?

Înființarea unui business nu depinde de cumulul de clienți, ci de oameni care să-ți împărtășească viziunea, alături de care să te poți înhăma la drum. Așadar, lucrează cu oameni care-ți plac, nu-ți fie frică de eșec și îndrăznește să fii original.

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.