Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Donald Trump anunţă noi tarife vamale pentru produsele importate din Mexic

Potrivit anunţului preşedintelui american, noua prevedere fiscală va intra în vigoare începând cu 10 iunie. Trump a mai avertizat că dacă Mexicul nu va ţine cont de solicitările sale, nivelul taxei pentru importuri va creşte la 10% în iulie, 15% în august, 20% în septembrie, urmând ca în luna octombrie să ajungă la nivelul permanent de 25%.

„Începând cu 10 iunie, Statele Unite vor impune un tarif vamal de 5% pentru toate bunurile care intră în ţara noastră din Mexic, atât timp cât imigranţii ilegali vor continua să vină către Statele Unite prin Mexic”, a scris Trump pe Twitter. „Timp de foarte mulţi ani, Mexicul nu ne-a tratat corect”, a adăugat el.

Jesus Seade, un oficial din cadrul Ministerului mexican de Externe, a declarat că noile tarife vamale anunţate de Trump vor avea un efect „dezastruos”. „Dacă decizia va fi pusă în aplicare, va trebui să răspundem ferm”, a spus oficialul mexican.

La începutul anului Donald Trump a declarat stare de urgenţă din cauza numărului mare de migranţi din America Centrală care ajung la graniţa sudică a Statelor Unite, tranzitând Mexicul. Preşedintele american le-a solicitat în repetate rânduri autorităţilor mexicane să ia măsuri pentru a opri valul de migranţi.

Potrivit Departamentului american pentru Comerţ, în 2018 Statele Unite au importat din Mexic bunuri în valoare totală de aproximativ 350 de miliarde de dolari. Măsura anunţată de Trump ar putea afecta companii americane precum Ford, General Motors, John Deere, IBM şi Coca Cola, toate aceste companii având facilităţi de producţie în Mexic.

Sursa: mediafax.ro

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.