Bine ai venit pe expose.ro - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Diana Nedea, CEO Diane Marie: România încă este o piață interesantă, ce lasă loc pentru creativitate

Cine este Diana Nedea? Dă -ne câteva detalii despre tine și background-ul tău profesional

Am terminat ASE-ul și încă din facultate am avut joburi în multinaționale, ultimul job fiind în Sales – domeniu despre care am descoperit că îmi place cel mai mult. Am un master în Management și Comunicare în Afaceri în cadrul SNSPA și am studiat în particular pictura.  

Cum au fost începuturile tale ca antreprenoare și ce te-a determinat să îți începi propriul business? 

Începuturile sunt ca întotdeauna, pline de entuziasm și de provocări. Cred că este perioada cea mai efervescentă a unui business și care pune cele mai multe dificultăți. Munceam până la 16 ore pe zi și totuși nu simțeam oboseala, am mers înainte cu foarte multă încredere în ideea mea și nu m-am gândit nicio secundă să renunț. Mi-am dorit foarte mult să creez un produs de la A la Z, să pot propune clienților mei un produs realizat în atelierul meu. Propriul atelier de încălțăminte a fost combinația ideală pentru pregătirea mea de economistă și înclinațiile artistice.  

De ce Diane Marie? De ce această nișă?

În 2011,  când a apărut pe piață brandul Diane Marie, piață era dominată de produse de încălțăminte negre, bej și maro. Nu există varietetate de culoare, iar de imprimeuri îndrăznețe nici nu se punea problema. Ținutele office impun, cel puțin, o ușoară sobrietate ce poate fi „îndulcită” cu o pereche de pantofi colorată prin intermediul cărora să ne putem manifesta personalitatea. Se știe că pantofii aduc fericire unei femei, iar dacă aceștia sunt colorați, cu atât mai bine!

Cum ai descrie începuturile acestui business?

Anii 2011 și 2012 au fost cei mai dificili. Ne-am luptat foarte mult cu lipsa forței de muncă specializată, cu o piață reticentă în a primi produse îndrăznețe, diferite de cele cu care era obișnuită. De la lansarea primei colecții până la prima comandă au trecut 3 luni foarte dificile, însă răspunsul clienților a fost foarte bun și lucrurile au luat amploare ușor. La un an de la apariția brandului pe piață am deschis și primul nostru magazin în Centrul Vechi din București, iar la doi ani am lansat magazinul online www.pantofidianemarie.ro.

Sunteți de 9 ani pe piață, ați devenit un business de succes. Care sunt planurile de viitor?

Cel târziu în primul semestru al anului viitor dorim să lansăm varianta internațională a site-ului nostru. Avem cereri constante din afară țării, din partea românilor stabiliți acolo, dar și din partea turiștilor care ne-au trecut pragul în magazinul din Centrul Vechi. 

Pentru anul 2020 vizăm și o extindere a gamei de produse, cu o linie de marochinărie. Aceste produse vor putea fi personalizate și accesorizate pentru a crea un întreg împreună cu colecțiile de încălțăminte. 

Care e viziunea ta asupra mediului de business din România  și  din străinatăte?

Mediul de business din România – și când zic mediul unui business mă gândesc la toți factorii care îl influențează – din păcate nu este cel mai fericit. Este caracterizat de modificări legislative permanente, imprevizibile și uneori nesustenabile – ceea ce face imposibilă o proiecție a costurilor pe termen lung. Nu sunt foarte multe măsuri de susținere a business-urilor mici și când spun asta nu mă refer numai la măsuri guvernamentale, ci și la deschiderea partenerilor de a lucra cu brandurile românești. Cu toate acestea, România încă este o piață interesantă, ce lasă loc pentru creativitate. 

Din experiența acumulată, ce sfaturi ai avea pentru tinerii antreprenori români?

Mi-aș dori că toată lumea care are o idee de business în care crede, să își asume riscul și să încerce. Nu este suficientă o idee bună într-adevăr, însă cu puțină formare financiară, orice idee poate să se transforme în ceva foarte frumos. Trebuie să existe multă determinare și răbdare, dar merită fiecare secundă investită. 

Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT