Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Drumul noroios al banilor din PNDL

Un nou material Recorder arată ruta banilor din programul PNDL și cum firmele de casă ale PSD ajung să primească milioane de euro, fără a avea expertiză în domeniu. Reportajul a apărut în condițiile în care săptămâna aceasta, premierul Viorica Dăncilă declarase la o întrunire cu primarii de comune, că, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, „am scos țara din noroaie” și urmărește un caz în care o firmă de apartament, care în 2017 avea zero angajați, venituri sau cheltuieli și niciun fel de experiență în construcții,primește în decurs de numai 4 luni (3 din 2018, una din 2019) 130 de contracte cu statul, în valoare de 4 milioane de euro. Explicația de mai jos aparține redacției Recorder:

” Cele 10 miliarde de euro alocate până acum către Programul Național de Dezvoltare Locală sunt, în primul rând, bani tăiați de la investițiile în mari proiecte de infrastructură. Cu o asemenea sumă, s-ar putea construi o rețea de autostrăzi care să traverseze România de la est la vest și de la nord la sud. Însă un astfel proiect ar fi în centrul atenției și cetățenii ar monitoriza atent cheltuirea banilor.

În cazul PNDL, cele 10 miliarde de euro au fost fărămițate în 15.000 de obiective de investiții care devin imposibil de urmărit. Mii de contracte împărțite către sute de firme de casă deținute de persoane anonime, dar bine conectate. Nimeni nu poate controla această operațiune de drenare a banilor publici care se desfășoară pe întreg teritoriul României.”

Însă ce înseamnă de fapt 4 milioane de euro dintr-un buget de 10 miliarde? Nimic, ar spune unii. Însă, pentru sătenii care nu au mai beneficiat de acești bani înseamnă sărăcie, mizerie, Evul Mediu cum spune unul dintre ei. Aceasta e România actuală în care politicul și corupția se întrepătrund, totul în detrimentul omului de rând.

Post Tags
Share Post
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT