Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Călin Tănase, CEO Temperfield: ca antreprenor, prioritară devine relaționarea cu colegii, partenerii, clienții

Cine este Călin Damian Tănase?

Antreprenor, soț, tată, technical trainer VMware / IBM /HP, coleg, cu o viziune și cu o atitudine optimistă despre posibilitățile de eficientizare și optimizare pentru activitatea companiilor prin sprijinul tehnologiei și soluțiilor IT.

De peste 20 de ani activ în industria IT și de peste 30 de ani îndrăgostit de tehnologia IT, am convingerea că pot să sprijin semnificativ inițiativele de digitalizare din România în particular și din Europa în general.

Pasionat de auto-moto, drumețiile montane și gadgets ☺

Îmi place să fie lucrurile în ordine și clare, fapt care câteodată îi exasperează pe colegi, parteneri și clienți ☺ Însă de cele mai multe ori este de ajutor.

Ai fost pe rând software developer, team leader, IT specialist și acum eșți antreprenor. Ce te-a determinat să îți începi propriul business?

Am avut dintotdeauna o atitudine de preluare a inițiativei, o curiozitate nativă despre cum funcționează lucrurile sau cum ar putea funcționa și cum s-ar putea rezolva mai eficient anumite probleme. Probabil mi se trage din copilărie de când mă provoca să rezolv cât mai eficient și creativ problemele din gazeta matematică.

Am pornit cu convingerea că pot construi o companie care să livreze proiectele IT într-o formă mai eficientă pentru clienți, la un nivel de mastery după cum ne place să îl numim noi.

Ce este Temperfield? Vă definiți ca un digital transformers team. Ce aduceți nou în zona companiilor de IT?

Temperfield este o companie care livrează proiecte și soluții integrate în multiple specializări IT, toate orientate spre creșterea productivității și eficienței clienților.

În primul rând consider că ne diferențiază semnificativ abordarea sistemică și responsabilă a proiectelor pe care le livrăm. Preocuparea noastră principală este să putem avea cele mai înalte calificări, expertiză cât mai bogată și diversificată iar apoi să fructificăm această experiență în beneficiul clienților noștri. Sunt o multitudine de reglaje „fine” în interiorul organizației care trebuiesc implementate și monitorizate pentru a transforma experiență livrării unui proiect într-un serviciu de calitate pentru beneficiari. Preocupările uzuale de a livra în bugetul proiectului, în timpul agreat și la calitatea agreată se desprinde în sute dacă nu mii de ingrediente ☺

Apoi este vorba despre tehnologiile și soluțiile inovative pe care le evaluăm, testăm și le validăm pentru diverse scenarii pentru aducerea și aplicarea lor la clienți.

Ce challenge-uri ați avut  până acumîn crearea acestui produs?

O primă provocare  a fost evoluția mea dintr-un inginer introvertit într-o persoană cu abilități mai bune de comunicare, relaționare și empatizare, de la conștientizarea acestei limitări până la a lucra continuu pentru a îmbunătăți aceste calități care nu sunt prea dezvoltate nativ. Work in progress ☺

O provocare importantă generalizată a acestei piețe este atragerea, formarea continuă, retenția colegilor; în mod evident cu posibilitatea de a livra profitabil proiecte împreună ☺

O altă provocare ar fi adaptarea continuă a ofertelor noastre la bugetele și disponibilitatea pentru investiții a clienților noștri.

Potențialul latent de transformare digitală ar putea fi exploatat cu o evoluție a abordării din punct de vedere al strategilor de optimizare a proceselor prin tehnologie la toate nivelele unei organizații (de la high level management până la system engineers). Ne-am fi dorit uneori implicarea mai activă din partea high level management-ului pentru a trasa astfel de strategii și de a susține astfel inițiativele de transformare digitală.

Sunteți de peste 7 ani pe piață. Care este situația actuală a proiectului  și ce planuri aveți pentru viitor?

Într-adevăr, Temperfield a împlinit deja 12 ani ☺ Compania se dezvoltă organic, sănătos.

Pentru 2020 intenționăm să ne intensificăm prezența în proiecte externe.

Noi am livrat până acum proiecte în afara granițelor și acest fapt este de o importanță strategică pentru dezvoltarea pe mai departe a Temperfield. 

Care e viziunea ta asupra mediului de business din România ?  

Mediul de business din România are un potențial de creștere uriaș. Rămâne de văzut cum vor fi fructificate aceste oportunități de dezvoltare, creștere și eficientizare pe viitor de antreprenori și factorii de decizie din companii.

Percepția mea după participarea în proiecte semnificative internaționale este că nivelul de informatizare și apetența pentru rezolvarea unor situații de business cu ajutorul tehnologiei sunt la un nivel scăzut încă, deci potențial de creștere am putea concluziona ☺

Din experiența acumulată, ce sfaturi ai avea pentru tinerii antreprenori români?

Am convingerea că ar fi mult mai eficientă abordarea situației particulare pentru a găsi o soluție cât mai bună. Sunt deschis să mă implic pentru a pune la lucru experiența și cunoștințele mele în beneficiul inițiativelor altor antreprenorilor.

Încrederea și percepția de sine: recomand dr. Maxwell Maltz, psiho-cibernetică

Dezvoltare continuă – să urmărești continuu să devii cea mai bună varianta a ta ☺

Pragmatism – Validează că rezolvi o problema reală pentru care lumea este dispusă să plătească prețul corect.

De obicei business chiar și B2B este despre relaționare cu oameni. De la un anumit nivel, ca antreprenor nu mai porți doar pălăria celui care face cel mai bine o activitate ci prioritară devine relaționarea cu colegii, partenerii, clienții. Legat de acest fapt și despre evoluția responsabilităților unui antreprenor, mie mi-a deschis mintea lecturarea acestei cărți: Mitul antreprenorial – Michael E. Gerber. O recomand din toată inima oricui la început de drum.

Consider că un Mentor ar accelera semnificativ startul și evoluția oricărui antreprenor. A te folosi de experiența altcuiva care a mai trecut prin anumite experiențe similare, poate ajuta la evitarea pierderi semnificative de resurse (timp, bani) și să avansezi mai repede.

De aceea eu întotdeauna sunt dispus să mentorez și să ajut tinerii antreprenorii care sunt la început de drum și nu numai, pentru că datorez acest lucru societății.

Am credința că putem contribui pentru un viitor mai bun pentru societatea în care trăim, pentru oamenii de lângă, pentru copiii noștri.

Consider că este esențial ca fiecare dintre noi să ne dorim și să lucrăm să devenim cea mai bună variantă a noastră.

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.