Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Andrei Lazarescu, CEO BeeByte: dezvoltam un proiect demonstrativ VR pentru arhitectii si constructorii care doresc sa-si prezinte proiectele intr-un mod interactiv

Cine este Andrei Lazarescu?

Sunt fondatorul si administratorul BeeByte Software Solutions.

De meserie programator, cu 8 ani de experienta in domeniu. Am lucrat in diferite industrii, de la publicitate la jocuri si automotive, acumuland un skill set mai rar intalnit la programatori. Nu a fost usor, a trebuit sa muncesc foarte mult, erau zile in care veneam de la job si continuam sa lucrez, fie pentru job, fie pentru dezvoltarea mea profesionala. Au fost putine perioade de confort, de la provocari tehnice la cele de natura umana, am invatat sa-mi pastrez pozitia si sa depasesc situatii dificile mai usor. Toate aceste experiente m-au facut sa fiu o persoana mult mai puternica dar un lucru nu au schimbat, in continuare visez cu ochii deschisi.

Esti un tanar antreprenor, la inceput de drum. Ce te-a determinat sa iti incepi propriul business?  

Deschiderea propriul business nu numai ca a fost un pas firesc, reprezentand urmatoarea etapa in cariera mea profesionala, dar si libertatea pe care mi-o doream ca sa imi pun in practica ideile. Pe langa task-urile zilnice, imi fac timp sa lucrez si la proiecte pe teme care ma pasioneaza.

Ce este BeeByte Software Solutions? Ce aduceti nou in zona voastra de business?

BeeByte Software Solutions este o firma fondata in 2018 care are ca si principala activitate creare soft-ului la comanda. Suntem specializati pe produse desktop, oferind clientilor nostri cele mai bune produse dezvoltate dupa ultimile tehnici disponibile pe piata. Punem pret pe calitatea codului livrat si tratam proiectele clientilor ca si cum ar fi ale noastre, oferind printr-o metodologie de lucru Agile.

In momentul de fata, ca si activitate secundara, dezvoltam un proiect demonstrativ bazat pe realitate virtuala care are ca si target atat arhitectii cat si constructorii care doresc sa-si prezinte proiectele intr-un mod interactiv.

Inspirat dintr-un trend global, generat de compania Epic Games cu motorul grafic Unreal Engine 4, vrem sa oferim clientilor posibilitatea de a avea acces la astfel de proiecte chiar daca nu au timpul necesar dar si ocazia de a duce genul acesta de proiecte la un nivel mai avansat unde utilizatorul va putea configura mobila, electrocasnicele si asa mai departe oferind producatorilor posibilitatea de a-si prezenta produsele intr-un mod inovativ intr-un context oportun. 

Ce challenge-uri ai avut in crearea acestei companii?

A fost un efort substantial, care s-a intins pe o perioada de doi ani. Firma a fost deschisa din economiile personale iar portofoliul a fost creat in timpul liber, in perioada cand eram angajat, datorita faptului ca mojoritatea proiectele pe care lucram erau protejate de contracte confidentiale, aveam nevoie de un mod de a atrage clienti care sa sustina raspandirea brandului. 

Care este situatia actuala a proiectului  si ce planuri aveti pentru viitor?

Suntem de un an pe piata, inca nu am dat faliment si in momentul de fata investim un procent destul de mare din ce producem in campanii de publicitate. Pe viitor vrem sa introducem pentru angajati majoritatea beneficiilor intalnite in domeniu dar si un program de tip „University”, oferind angajatilor posibilitatea de a se dezvolta in cadrul firmei.

Care e viziunea ta asupra mediului de business din România ? 

Fiind numai de un an, am sa vorbesc de IT, este un mediu in continua dezvoltare care s-a schimbat substantial de cand am iesit din bancile facultatii. Din cate imi amintesc, in 2011 era destul de greu sa iti gasesti un job ca si proaspat absolvent de facultate. Site-urile de specialitate nu aveau foarte multe optiuni, erau cativa angajatori de top la care toata lumea visa. 

De atunci s-au dezvoltat destul de mult, cerinta este foarte mare la ora actuala si angajatorii abordeaza studentii inca din facultate. Actualii angajati sunt abordati pe canalele de socializare de profil cu oferte atragatoare permitand angajatilor sa migreze de la o firma la alta pentru a-si creste salariul, auzim discutii despre strategii de „Employee retention” si apar tot mai multe firme de recrutare.

Din experiența acumulata, ce sfaturi ai avea pentru tinerii antreprenori romani?

Este foarte important sa stabilesti un obiectiv clar pe care sa-l urmaresti, este foarte usor sa deviezi, iar pentru probleme sau proceduri fiscale folositi expertii din domeniu.

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.