Bine ai venit pe Romania Expose - sursa ta de știri de ultimă oră, articole, opinii și analize
 

Andrei Iordache, CEO UPDIVISION: nu mai visa și începe acum! Restul de lucruri vor veni pe parcurs, cu condiția să nu te lași bătut, orice ar fi.

Cine este Andrei Iordache? 

Sunt un frate tânăr care crede în dreptate, îmi plac ploile și vântul și cămășile-nflorate. În rest, sunt fiu de muncitor în fabrică care a ajuns antreprenor în IT pornind de la nimic. 

Esti CEO-ul Updivision de aproape 10 ani. Cum au fost începuturile tale ca antreprenor și ce te-a determinat să îți începi propriul business?   

N-aveam nici 20 de ani când m-am angajat la una dintre cele mai importante agenții de publicitate din București. Acolo am învățat meseria de copywriter. Criza din 2008 m-a prins creând campanii publicitare pentru branduri mari. 
Deși se instalase panica în mai toate agențiile și mulți colegi se temeau că își vor pierde jobul (ceea ce s-a și întâmplat câteva luni mai târziu), eu am văzut criza ca pe o oportunitate. Dacă se tăiau bugete, însemna că exista mai multă deschidere pentru a lucra cu freelanceri, care evident au costuri mai mici. Așa că mi-am dat demisia și am început pe cont propriu.
Mi-am făcut un site de prezentare (primul pe nișa mea din România) și am început să aplic la joburi pe platforme de freelancing. Am reușit repede să câștig primii clienți din țări ca America și Australia. Câteva luni mai târziu, deveneam membru al unei agenții din Amsterdam care reprezenta freelanceri talentați din toată lumea. Agenție care mi-a adus multe proiecte interesante, printre care și un client foarte mare din industria IT.
Fiindcă nu îmi plăcea să lucrez singur și am văzut potențial în oferirea unor servicii integrate, am fondat UPDIVISION împreună cu un fost coleg de liceu. El programator, eu om de marketing. Anul era 2010 și împlinisem 22 de ani. La început am oferit servicii de digital advertising, ca încet, încet să ne mutăm cu totul pe dezvoltare de software custom complex pentru startupuri și corporații de pe patru continente.

Ce este UPDIVISION? Ce aduceți nou în zona companiilor de IT?

Acum UPDIVISION livrează software web și mobile pentru startup-uri și corporații. Practic creăm de la zero aplicații care rezolvă probleme reale de business sau din viața de zi cu zi. De la management de flote de mașini cu mentenanță predictivă, soluții de plată, software pentru pilotare automată a dronelor, rețele sociale sau site-uri e-commerce cu milioane de produse. Am adus inovația în multe industrii. Clienții noștri sunt din întreaga lume – 16 țări pe 4 continente.

Diferențiatorul nostru? Avem o echipă care a lucrat în sute de proiecte care au început de la zero. Așa că avem un proces testat în ani de practică pentru a lansa un startup. Fie ca e pentru un antreprenor cu o idee sau o corporație care vrea sa îmbunătățească o linie de business. În plus, ne-am specializat pe câteva tehnologii cheie pentru construirea de cloud software: Laravel și Vue.js

Ce challenge-uri ai avut în crearea companiei?

În primul rând a trebuit să învățăm ce înseamnă să crești un business. Și am învățăm „the hard way”, făcând toate greșelile posibile. Ceea ce ne-a salvat de fiecare data a fost faptul că nu am făcut niciun compromis în privința valorilor noastre. De exemplu, indiferent de situație și dificultăți, nu am încălcat niciodată o promisiune făcută. 

Sunteți de aproape 10 ani pe piață. Care este situația actuală a proiectului  și ce planuri aveți pentru viitor?

Creștem. Angajăm oameni în toate departamentele. Experiența acumulată în acești 10 ani se simte. Reușim să facem lucrurile din ce în ce mai bine și mai repede. Anul trecut am lansat mai multe produse software împreună cu Creative Tim, produse care au fost primite neașteptat de bine. Anul acesta, pe lângă serviciile de software custom, vrem să investim și mai mult în produsele proprii.

Ai o vastă experiență în antreprenoriat, care e viziunea ta asupra mediului de business din România ? 

Sunt optimist. Poate pe termen scurt lucrurile nu par roz dacă ne gândim la ce se întâmplă în politică. Totuși indiscutabil trendul este unul pozitiv. Mediul de business românesc devine din ce în ce mai profesional. În plus, avem inițiative ca Romanian Business Leaders în care oameni de afaceri valoroși se implică și schimbă societatea în bine. 

Din experiența acumulată, ce sfaturi ai avea pentru tinerii antreprenori români?

O întrebare foarte grea, mai ales când sfaturi găsești pe toate site-urile. Dacă ar fi să mă uit în spate, cel mai important a fost că am început și că nu m-am oprit indiferent de obstacole. Așadar nu mai visa și începe acum! Restul de lucruri vor veni pe parcurs, cu condiția să nu te lași bătut, orice ar fi.

Share Post
Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.